Magazin

โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…โ˜†

Cum alegi cel mai bun congelator?

Desi exista mai multe tipuri de frigidere, inclusiv frigidere fara congelator, adevarul este ca preferatele utilizatorilor sunt frigiderele combinate sau chiar frigiderele americane cu doua usi.

Multe gospodarii nu mai fac cumparaturi la fel de des ca inainte si nici nu gatesc zilnic: cumpara produse congelate, congeleaza produse proaspete, gatesc intr-o zi si le congeleaza pentru mai multe mese...

Adevarul este ca majoritatea utilizatorilor nu se mai pot lipsi de un congelator bun. In cazul in care capacitatea compartimentului de congelare al frigiderului nu este suficienta pentru nevoile dumneavoastra, va trebui sa achizitionati un congelator separat, ca solutie de rezerva.

Congelator vertical sau congelator de piept?

In prezent, exista doua tipuri de congelatoare pe piata: congelatoare cu piept si congelatoare verticale. Care este mai bun: congelatoarele verticale sau cele cu piept? Care este diferenta dintre ele?

Congelator vertical

Daca aveti nevoie de un congelator, dar nu aveti mult spatiu, nu visati la un mini-congelator... un congelator vertical poate fi solutia, deoarece ocupa mai putin spatiu decat un congelator tip piept.

Ce este un congelator vertical?

Aspectul unui congelator vertical este foarte asemanator cu cel al unui frigider, de obicei cu o usa frontala si cu interiorul impartit in sertare.

Cat de mare este un congelator vertical?

Congelatoarele verticale de sine statatoare au, de obicei, dimensiuni similare cu cele ale unui frigider congelator: 180-190 cm inaltime si aproximativ 60 cm latime. Exista si modele mai mici, de 80 sau chiar 60 cm inaltime,

Cat consuma un congelator vertical?

Consumul congelatorului va varia substantial in functie de marimea acestuia. Prin urmare, modelele cele mai performante au un consum anual de aproximativ 300 kWh/an, in timp ce modelele cele mai putin performante consuma aproximativ 200 kWh/an sau mai putin.

De ce sa cumparati un congelator vertical?

Cu interiorul lor cu sertare, congelatoarele verticale sunt mai usor de organizat, iar alimentele sunt mai usor de accesat.

Pe de alta parte, capacitatea unui congelator vertical este, de obicei, mai mica decat cea a unui congelator cu piept.

Un alt avantaj al congelatoarelor verticale fata de congelatoarele cu piept este ca rafturile lor sunt detasabile, ceea ce face mai convenabila si mai flexibila plasarea alimentelor. Acest lucru faciliteaza, de asemenea, curatarea, deoarece puteti curata cu usurinta intregul congelator la nevoie si puteti spala rafturile separat.

Una dintre functiile pe care aceste tipuri de produse le au adesea este functia de congelare rapida, care permite atat bauturile, cat si alimentele sa fie congelate si mai repede, ceea ce este ideal pentru racirea berii la petreceri.

In zilele noastre, multe congelatoare au o tehnologie numita Flex, ceea ce inseamna ca pot fi folosite atat ca frigider, cat si ca congelator, in functie de ceea ce doreste utilizatorul. Este ca si cum ai avea doua aparate intr-unul singur, care pot fi folosite in functie de necesitati, ca congelator sau ca frigider, prin simpla apasare a unui buton pentru a schimba functia.

Pe scurt, daca nu dispuneti de mult spatiu si il veti folosi in mod continuu, ca o extensie a frigiderului-congelator, ar trebui sa optati pentru un congelator vertical.

Alege un congelator

Accepti cookies? Citeste mai mult